24 February, 2015

Cu mic, cu mare la Ziua B - 18 Aprilie

Dupa o iarna care parca nu mai vrea sa plece, dorinta de a urca in saua bicicletei noastre intr-un concurs creste pe zi ce trece. Ziua B se apropie usor, usor, iar data de 18 Aprilie trebuie marcata in calendar ca fiind primul maraton al anului din seria Riders Club. Ajuns la a doua editie, organizatorii au pregatit destule surprize pentru acest start de sezon, Ziua B, pornind anul acesta din imediata vecinatate a Parcului Phoenix Aventura, de pe malul lacului Cernica.


Riderii vor porni din dreptul Parcului Phoenix Aventura, de pe malul lacului Cernica, se vor deplasa apoi pe strada Strandului, din orasul Pantelimon, si vor intra pe DJ301. Concurentii vor fi escortati si vor inainta pe DJ301 in directia Cernica, din dreptul strazii Strandului, pe o distanta de 1,5 km, pana in dreptul strazii Manastirii, unde vor traversa si vor intra in Padurea Cernica.

Ciclistii isi vor continua deplasarea prin Padurea Cernica pana in apropierea trecerii pe sub autostrada A2, cu 1,5 km inainte de intrarea in Tanganu, unde vor traversa DJ301 deplasandu-se in continuare catre Tanganu pe o poteca adiacenta autostrazii A2. Urmeaza traversarea podului dintre strada Bizantului si DC 55, apoi deplasarea pe digul Lacului Cernica, traseul luand directia catre satul Caldararu si continuand pe ruta soseaua Independentei - strada Nucilor, pana la intrarea in Padurea Cernica.

Fie ca alegeti traseul de 17 km, destinat copiilor si incepatorilor, fie ca alegeti traseul Standard. de 41 de km, Razvan Juganaru promite ca vom avea parte de o experienta ne neuitat.

Vestea buna adusa de organizatori este ca toti copii (6-13 ani) vor avea taxa unica de 25 de lei la maratonul Ziua B, precum si la toate concursurile Riders Club (la care exista cursele pentru familie), indiferent de momentul de inscriere, cuantumul acesteia fiind redus cu 50% fata de anul trecut.

Pachetul competitional din acest an va contine:
  • Tricou de eveniment Ziua B;
  • Numar de eveniment & coliere, Cip unic de cronometrare, Medalie de participare;
  • Bidon si suport bidon EuroBike;​ Voucher de 50 lei EuroBike;
  • Portie de paste Barilla, in sos Barilla, alaturi de doza Ciuc Natur Radler (doar pentru adulti), oferite la finalul competitiei;
Tot la finalul competitiei, asa cum Riders Club ne-a obisnuit, prin tragere la sorti se poate castiga un super cadru Giant XTC Composite in valoare de 6.999 lei, o trusa SKIL, precum si cosuri cu fructe si legume, de la Abbara. 

Inscrierile sunt deschise si se pot face direct pe pagina dedicata competitiei. Cei care sunt nerabdatori sa participe la acest super eveniment al primaverii pot beneficia pana vineri, 6 martie, de taxa minima de inscriere: 65 de lei, pentru adulti. Dupa aceasta data, taxa de participare va fi 75 de lei, urmand sa creasca progresiv pana va ajunge la 95 de lei, pentru inscrierile online realizate in ultimele trei zile, pana pe 15 aprilie.

O alta noutate este aceea ca Riders Club va dezvolta un proiect social dedicat copiilor defavorizati, cu diferite probleme de sanatate. Astfel, incepand cu Ziua B, la evenimentele organizate de Riders Club, din fiecare taxa achitata de catre fiecare participant adult se vor dona cate 5 lei pentru cauzele sociale. Acestea urmeaza sa fie comunicate punctual, iar participarea ca si modalitatile de contributie la acest proiect umanitar sunt optionale.

Proiectul de responsabilitate sociala va fi implementat de MPG prin Fundatia PROAM Events in evenimentele de ciclism si de alergare.

No comments:

Post a Comment